Algemene informatie over Verenigde Staten

  • Home /
  • Verenigde Staten

ALGEMENE INFORMATIE OVER VERENIGDE STATEN


Algemene informatie over Verenigde Staten

Door de invloed van immigranten sinds de 17e eeuw, bestaat de Verenigde Staten uit een gekleurde mix van wereldwijde culturen. Het op twee na grootste land van de wereld bestaat uit grote stedelijke gebieden maar ook uit weidse dunbevolkte vlaktes met een prachtige natuur.

Alles is groot, groter en grootst. Dit geldt zowel voor supermarkten als ook de grote porties eten en de enorme gebouwen. Het land van onbegrensde mogelijkheden, Amerikanen denken groot en alles schijnt er te kunnen, ‘de American Dream ‘. De diversiteiten en de contrasten in cultuur en natuur zorgen ervoor dat Amerika een populair vakantieland is. Het land bestaat nu uit 50 staten. Ooit begonnen met 13 staten en sinds de 19e en 20e eeuw zijn er 37 staten bijgekomen. De 5 grootste en bekendste steden zijn Los Angeles, Chicago, Houston, Philadelphia en uiteraard New York.

Reizen kunt in Amerika per trein, boot, bus, taxi, camper, (huur) auto en vliegtuig. In de steden is het openbaar vervoer goed geregeld, daarbuiten is dit niet altijd het geval. Binnen het land wordt er vaak gevlogen, aangezien de vluchten vaak goedkoper zijn dan de bus of trein. Daarbij worden grote afstanden dan ook in korte tijd afgelegd. In de steden zijn de metro en de taxi geschikt om u snel te verplaatsen tegen schappelijke tarieven. Een huurauto is in het algemeen de beste optie om in het land te reizen, met de vrijheid om te gaan en te staan waar en wanneer u maar wilt.

Interessant feitje:
In tegenstelling tot Nederland, geven Amerikanen bij een goede service in een restaurant gemiddeld 15% fooi. Men verwacht dit aangezien de lonen van het personeel in de Amerikaanse restaurants erg laag zijn en men dit op deze wijze compenseert.

Algemene informatie over Verenigde Staten