De veiligheid in Turkije

ADVIES OVER TURKIJE

Veiligheid in Turkije

Heeft u plannen om binnenkort naar Turkije af te reizen, maar heeft u twijfels betreft de betrouwbaarheid en veiligheid ? In dit artikel geven wij u tips en adviezen betreft de veiligheid in Turkije. Er zijn inderdaad onveilige gebieden die u beter kunt mijden.

Er is sprake van een verhoogd veiligheidsrissico in sommige gebieden. U kunt altijd de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen en het is raadzaam de nieuwsactualiteiten te volgen.

Onveilige gebieden

De onveilige gebieden bevinden zich in het zuid-oosten van Turkije, dit is het grensgebied met Irak en Syrië. In deze provincie is de terroristische organisatie PKK actief, en loopt u meer risico op ontvoeringen, aanslagen en gewapende conflicten. Voor uw eigen veiligheid in Turkije wordt aangeraden deze gebieden te vermijdeneiten te volgen.

Terroristen

Wees op uw hoede. Vooral in de grote steden in Turkije. In heel Turkije geldt een verhoogd risico op aanslagen van terroristische groeperingen zoals de ISIS.

Nederland voert als onderdeel van een international coalitie hier strijd tegen. Dit is de reden dat Nederlanders extra alert moeten zijn in het buitenland, aangezien ze een verhoogde kans op geweld lopen.

Bereikbaarheid

Bij het minsterie van Buitenlandse Zaken kunt u zich laten registreren in het geval van politieke onrust of een natuurramp. In geval van nood moet u ervoor zorgen dat u altijd bereikbaar bent.

Verkeersveiligheid

Het verkeer in Turkije is vaak onoverzichtelijk en gevaarlijk. Wees dus extra voorzichtig in het verkeer. Na zonsondergang wordt reizen in Zuid-Oost Turkije afgeraden.

De Turkse politie voert in verschillende gebieden extra verkeers en identiteitscontroles uit. U dient de instructies op te volgen.Het is belangrijk om uw reisdocumenten bij de hand te houden, zoals uw rijbewijs en uw visum. Een visum is verplicht in Turkije.

Demonstraties

Demonstraties in Turkije kunnen gewelddadig verlopen. Probeer zoveel mogelijk op de hoogte te zijn van de plaatselijke veiligheidssituatie door de locale media te volgen. Vermijd ten alle tijde demonstraties.

Criminaliteit

Houd uw persoonlijke bezittingen goed in de gaten, aangezien de criminaliteit in Turkije toe lijkt te nemen. In grote steden, zoals Istanbul is de criminaliteit aan de orde van de dag.

Creditcard fraude, oplichting en ook zakkenrollerij gebeuren regelmatig. Let op dat u zich niet laat overhalen om te kopen als u daar geen zin in heeft.