De voorwaarden voor een visum voor Egypte

De voorwaarden voor een visum voor Egypte.

De Egyptische overheid heeft een aantal voorwaarden gesteld waaraan u moet voldoen als u als reiziger met een e-visum naar Egypte wil reizen. Controleer goed of u aan de voorwaarden voldoet. Alle visumvoorwaarden waarmee u rekening dient te houden, zijn hier navolgend beschreven.

Aan de volgende voorwaarden dient u te voldoen:

1) U dienst een uitnodigingsbrief te hebben als u een bezoek brengt aan vrienden of familie, deze brief dient u bij zich te hebben. De naam, en het adres van degene die de brief schrijft, moeten in de brief staan. Uw naam en adres, en de namen van diegene die met u reizen, dienen ook vermeld te zijn. Zo ook de datum waarop de reis zal plaatsvinden.

2) Ook moet u in het bezit zijn van een uitgeprint reisschema, waarin een gerangschikt overzicht staat met data van al uw geboekte vluchten en hotelreserveringen. De Egyptische immigratiedienst gaat ook akkoord met de rekeningen en facturen hiervan. Houd het reisschema bij uw handbagage aangezien de Egyptische overheid al in een vroeg stadium van de reis hier vragen over kan stellen.

3) In uw handbagage dient u een aantal verplichte documenten bij u te hebben:

 • Uw paspoort
 • De uitnodigingbrief
 • Uw reisschema
 • Het door ons via e-mail aangeleverde PDF bestand van uw e-visum voor Egypte

4) Als u met kinderen reist zijn er een aantal voorwaarden.

 • De kinderen, zijn verplicht een visum te hebben, ook de minderjarige kinderen
 • De kinderen moeten hun eigen paspoort hebben
 • U dient een Engelstalige ondertekende verklaring bij u te hebben als beide ouders/voogden niet meereizen, waarin zij verklaren akkoord te gaan met de reis.

5) De voorwaarden betreft uw eigen paspoort

 • Op het moment dat u Egypte binnenkomt moet het paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn
 • U moet een regulier paspoort bij u hebben, een noodpaspoort of een identiteitskaart of een ander verblijfsdocument worden niet geaccepteerd. Het reizen met een identiteitskaart is alleen toegestaan voor Belgische reizigers
 • U mag maximaal 30 dagen verblijven
 • Er dient minimaal een hotelreservering te zijn geboekt voordat u het land in reist

Voordat u uw aanvraag indient adviseren wij u alles te lezen over de geldigheid van het e-visum voor Egypte.

De documenten die u nodig heeft.

Bij aankomst in Egypte moet uw paspoort nog minimaal 8 maanden geldig zijn, ook voor kinderen en baby”s. Ook is het hebben van een visum verplicht. U kunt dit sinds 2012 online aanvragen. U betaalt via Ideal of Paypal, een overschrijving en vele andere betaalmiddelen wordt ook geaccepteer, maar houdt u rekening met een langere wachttijd.

U vindt hier een Nederlandstalig formulier. Het kan enige tijd duren voordat de aanvragen zijn afgehandeld, vraagt u daarom ook zekere een week van te voren uw visum aan. Als u alleen reist met uw kind(eren) dan is een toestemmingsformulier van de andere ouder verplicht.

LET OP! Er kan in Egypte naar uw legitimatie gevraagd worden, zorg dat u dit altijd bij u heeft. Het e-visum voor Egypte en de geldigheid hiervan, een kleine toelichting..

De geldigheid van het e-visum voor Egypte, en de twee begrippen die hier nauw samenhangen zijn:

Het Egyptisch e-visum en de geldigheid.

In totaal is het e-visum 90 dagen geldig vanaf het moment dat het afgegeven wordt, en binnen deze tijd mag u reizen naar Egypte. Wij dienen voor u de aanvraag op het juiste moment in, mocht u de aanvraag meer dan een maand voor de geplande aankomstdatum bij ons indienen...

U kunt het land meerder malen bezoeken als u in het bezit bent van een multiple entry visum. Op de 90e dag na de goedkeuring en erkenning van het e-visum eindigt de geldigheid van het Egyptische visum. U dient op het aanvraagformulier dat u online invult aan te geven welke tijd de verwachte aankomsttijd is.

Deze datum dient minimaal een week in de toekomst te liggen aangezien er 7 dagen kunnen voorbij gaan tussen de aanvraag en de toekenning van het e-visum. Over het algemeen ontvangen wij het e-visum vaak sneller dan deze 7 dagen.

Het Egyptisch e-visum en de verblijfsduur.

Zoals net vermeld is vanaf het moment van goedkeuring het e-visum 90 dagen geldig, De verblijfsduur is maximaal 30 dagen geldig en uw verblijfsduur, ook de aankomst en vertrekdatum, moeten dan ook binnen deze 30 dagen vallen.

Dus als u 30 dagen aaneengesloten verblijft dient u te voldoen aan deze eis. U kunt dus zelf flexibel om gaan met de door u ingevulde aankomstdatum. Het is niet noodzakelijk dat u reeds uw vlucht geboekt moet hebben bij het aanvragen van het e-visum, u kunt dit doen nadat u uw e-visum heeft aangevraagd.

Wel moet u voldoen aan de eis dat er een hotelovernachting is geregeld die u heeft ingevuld samen met uw contactgegevens op het aanvraagformulier.