Reisadvies in Egypte

Reisadvies in Egypte

Egypte, hoe veilig is het eigenlijk?

Wij adviseren u voordat u een reis naar Egypte boekt, het reisadvies na te lezen dat door de Rijksoverheid op 28-06-2018 is uitgebracht. U kunt hier meteen doorklikken naar de pagina. Uiteindelijk beslist uzelf of u de reis gaat maken.

Wij geven u hieronder een aantal risico’s, dat neemt niet weg dat u zich niet hoeft te weerhouden van het maken van een droomreis naar Egypte. Er is een verhoogd risico op aanslagen vanwege politieke spanningen. Het gebied dat u moet vermijden is het grensgebied met Libië en Noord-Sinaï. Het gebied in Zuid-Sinaï kan bezocht worden, met het advies om de vakantieresorts niet te verlaten. Daar kunnen risico’s betreft de veiligheid voorkomen.

Er is een toename van criminaliteit in grote steden en drukke badplaatsen de laatste jaren. Het is aan te bevelen geen dure sieraden te dragen en let u ook goed op uw bagage. Maak ook kopieën van uw reisdocumenten en zorg er voor dat ze apart van de echte documenten goed opgeborgen worden.

Een reis in groepsverband is zeer aan te raden, wij wijzen u hier net klem op. Er kunnen conflicten ontstaan met taxichauffeurs over ritprijzen, of u kunt last krijgen van opdringerige verkopers. Bereid uit zich hier goed op voor. Het vliegveld van Sharm-el-Sheikh is de meest onveilige luchthaven van Egypte

Uw veiligheid, wat kunt u zelf doen?

Net als de inwoners van Egypte zelf, moet u zich houden aan de regels en de wetten van het land. Zorg er dus voor dat u zich aanpast aan het gastland. Het kan er heel anders zijn, zorg dat u niet in de problemen komt.

Als u toevallig in de buurt van een demonstratie bent, maak dan geen opnames. Dit geldt ook voor militaire gebouwen en terreinen. Neem zeker geen drugs mee, u kunt gearresteerd worden of het land worden uitgezet, Als u acties gaat ondernemen, zoals luchtballon varen, duiken, of een voertuig gaat huren zorg dat u een bekend en gerenommeerd bedrijf uitkiest.

Ook kunt u de 24/7 BZ reisapp voor Android of iPhone of iPad downloaden zodat op de hoogte bent van het laatste nieuws omtrent de veiligheid, Neem in de zomermaanden altijd water mee, bedek uw hoofd en lichaam en zet een zonnebril op. Als uw lichaam bedekt is heeft u minder last van de warmte als dat u mijn blote armen en benen loopt..

Het meenemen van medicijnen naar Egypte

Uw huisarts kan aangeven of er een medische verklaring nodig is voor eventuele medicijnen die in uw gezin gebruikt worden. Op de pagina van CAK kunt u dit zelf checken. De originele verpakking dient altijd van de medicijnen aanwezig te zijn.

Aangezien het heel warm kan zijn in Egypte en ook het eten heel verschillend is, raden wij aan om medicijnen tegen diarree mee te nemen. Qua inentingen worden DTP en Hepatitus A aanbevolen. Tegen stekende insecten helpt het middel DEET. Mocht u meer vragen hebben dan kan uw huisarts of de GGD u hier meer over vetellen.