Het toerisme in Egypte

Egypte is een populaire vakantiebestemming


Toeristen in Egypte

Tegenwoordig is Egypte een populaire vakantiebestemming en ligt in het noordoosten van Afrika. De populariteit is te danken aan de historische bezienswaardigheden, zoals de bekende Pyramides en het heerlijke warme en zonnige klimaat.

Ook biedt het land uitstekende watersportmogelijkheden en is het een gewild reisdoel voor duikliefhebbers. Er is een rijk onderwaterleven en er is prachtig koraal te vinden. De badplaatsen langs de Rode Zee zijn hierdoor in belangstelling toegenomen, zo ook het aantal hotelkamers in de luxe all-inclusive resorts.

De plaatsen Sharm El Sheikh, El Houna en Hurghada zijn heerlijke badplaatsen voor de zon, zee en strand liefhebbers. Het klimaat is een mild woestijnklimaat waardoor het zelden regent langs de kust en u zeker weet dat u zult genieten van heerlijke zomerse temperaturen, er zijn weinig dagen waarop de zon niet te zien is. Voor wie de cultuur en de historie van het land wil ontdekken, is een rondreis aan te raden. Reizen vanuit een vaste plek is vermoeiend, de afstanden zijn namelijk vrij groot.

toerisme in egypte

De rivier de Nijl

De belangrijke levensader in Egypte is de rivier de Nijl, een toeristische trekpleister.. Veel toeristen komen massaal naar Egypte toe om een Nijlcruise te maken. De cruises gaan over verschillende delen van de Nijl, het meest populair is het stuk tussen Luxor en Aswan. De rivier heeft een lengte van 5.500 km tot 6.595 km, afhankelijk van hoe er gemeten wordt.

Dankzij de miljoenen kubieke liters water die door de Nijl stromen is Egypte een vruchtbaar land waardoor er veel akkerbouw en veeteelt is. In Nederlandse supermarkten is er een grote kans om fruit en groente uit Egypte tegen te komen.

de rivier de nijl
oudheden egypte

Een bezoek aan de Oudheden

Er zijn hoge veiligheidseisen rondom Luxor. Reisorganisaties moeten aan de toeristenpolitie van te voren toestemming vragen om de weg van Hurghada naar Luxor te mogen gebruiken. Toch zijn de tempels van Karnak of Opet in Luxor zeer de moeite waard om te gaan bezichtigen met de prachtige hiërogliefen uit oude tijden. Van hieruit kunt u ook de Vallei der Koningen bezoeken waar ook het graf van Toetanchamon te vinden is.

De Pyramides zijn goed te bereiken vanuit Cairo. Wees goed uitgerust aangezien de afstanden nogal eens onderschat worden. In Egypte kunt u ook op verschillende plaatsen kameel rijden. Uiteraard streven alle reisorganisaties naar een veilig verblijf voor u, luister daarom ook altijd naar uw gids.