De veiligheid in Verenigde Staten

  • Home /
  • Verenigde Staten

DE VEILIGHEID IN VERENIGDE STATEN


Algemene informatie over Verenigde Staten

Voor het hele land geldt een positief reisadvies aangezien de veiligheid in Amerika goed is. Het land heeft grote drukke steden, maar ook uitgestrekte natuurvlaktes, een land met veel afwisseling. Je hoeft niet extra op te passen , de landelijke gebieden zijn erg gemoedelijk. Als je op een avontuurlijke manier wilt overnachten, kun je dat doen in de beboste gebieden of in de zogenoemde ‘national parcs’. Er zijn daar wel veel wilde dieren, dus laat geen etensresten slingeren in of om je auto.

Kijk in de drukke steden uit voor zakkenrollers en dieven en laat daarom nooit spullen alleen achter. Zorg dat je niet alleen over straat gaat als je in de avond naar een buurt gaat die je niet kent.

Detroit is een stad waar je goed moet opletten. Er zijn veel gangs actief, waardoor er veel geweldsdelicten zijn. Hetzelfde geldt voor Gary, India. Veel leegstaande huizen, veel criminaliteit, vermijd daarom de achterstandswijken.

Mocht je in gevaar komen in Amerika dan kun je het belangrijkste alarmnummer bellen : 911. Dit is zowel voor politie, brandweer en ambulance.

De veiligheid in Verenigde Staten