Visum aanvragen

EEN VISUM VOOR TURKIJE, WAT IS DAT?


Geldigheidsperiode Visum Turkije

Aangezien u sinds 1 november 2014 geen visum meer bij aankomst op de luchthaven in Turkije kunt kopen, dient u dit van tevoren te regelen. Visa die voorheen werden afgegeven door Turkse missies en douanekantoren zijn vervangen door de e-visa. Het e-visa heeft een geldigheid van 180 dagen, maar u mag maximaal in deze periode 90 dagen in Turkije verblijven binnen deze tijd.

U kunt uiteraard wel meerdere keren naar Turkije reizen. Volgens de voorwaarden zou u bijvoorbeeld een lange zomervakantie, maar ook verschillende korte tripjes naar Turkije kunnen maken. Zolang u maar niet de 90 dagen overschrijdt.

geldigheidsperiode visum turkije

Een overzicht van de
visum aanvraagprocedure

Het aanvragen van uw visum via deze website gaat snel en gemakkelijk.

Belangrijke gegevens

Het is zeer belangrijk dat alle gegevens die u invoert overeenkomen met de gegevens van uw paspoort of identiteitskaart. Houd ook uw paspoort of identiteitskaart bij de hand.

Bevestiging per e-mail

U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail nadat de aanvraag afgerond is en uw visum wordt binnen 24 uur geleverd.

Aanvraagformulier

Het aanvraagformulier kunt u in het Nederlands in te vullen, en de gegevens moeten overeenkomen met uw gegevens in uw paspoort of op uw identiteitskaart. Mocht u van plan zijn vaker naar Turkije te reizen, vergeet u dan niet het vakje aan te vinken, en wij kunnen dan ook een latere ingangsdatum voor u in vullen.

Als u voor meerdere personen een visum aanvraagt, dan kunt u onderaan op het formulier op ‘reiziger toevoegen’ klikken, en de gegevens van de andere personen toevoegen. Mocht u vragen hebben dan staan wij u graag te woord, dagelijks zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Overzicht van aanvraag

U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail met hierin een overzicht van uw aanvraag. Wij kunnen het visum daarna binnen 24 uur leveren.

Betaling

Voor de betaling hoeft u niet in het bezit te zijn van een creditcard. U kunt betalen via iDeal, Mister Cash of per overboeking.

VOORWAARDEN E-VISUM TURKIJE


Het e-visum kan gebruikt worden voor zakelijke en toeristische doeleinden. Het is 180 dagen geldig. U mag maximaal aan een stuk 90 dagen in Turkije verblijven, of meerdere malen met tussenpozen. Bij aankomst in Turkije dient uw paspoort nog wel minimaal 6 maanden geldig te zijn. Als u meerdere malen naar Turkije gaat reizen dan kunt u dit ook aangeven op het aanvraagformulier. Wij zorgen dat u optimaal gebruik kunt maken van het visum door de ingangsdatum te verplaatsen naar een later tijdstip. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u terecht bij veel gestelde vragen over Turkije. Als u in Turkije gaat werken, of langer dan 90 dagen wilt verblijven, dan kunt u geen gebruik maken van het visum. U zult dan het visum bij de Ambassade moeten aanvragen.
Voor een zakelijk of toeristisch bezoek aan Turkije, en met de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft u een visum nodig. Als u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor een visum, of heeft u een andere nationaliteit, neemt u dan contact met ons op, wij zullen het dan voor u uitzoeken.
Binnen 24 uur leveren wij uw visum, zelfs in het weekend. Als u het visum besteld, heeft u het de volgende dag. Wat de keuring en levering betreft, zijn wij afhankelijk van de Turkse overheid.
Als u op zeer korte termijn vertrekt, kunt u kiezen voor een spoedprocedure. U vult het normale aanvraagformulier in, en bij de algemene gegevens geeft u aan dat het om spoed (2 uur)’ gaat. Uw aanvraag wordt dan meteen in behandeling genomen en wij leveren uw visum binnen 2 uur. Een visum met spoed nodig? Binnen 2 uur leveren wij uw visum. U kunt hier alle informatie vinden. Lees hier alle informatie over het spoedvisum.
Als u van onze service gebruik maakt kost een visum voor Turkije € 24,95 per persoon. U kunt eenvoudig betalen via iDeal, Mister Cash of per overboeking. Via een overboeking duurt het doorgaans 1 a 2 werkdagen voordat de betaling door ons ontvangen is, en wij uw aanvraag in behandeling nemen. Als u een factuur wilt ontvangen, stuurt u ons dan een mail nadat uw visum is ontvangen met daarin uw contactadres en uw aanvraagnummer. Wij sturen u dan een digitale factuur.
Er zijn een aantal extra regels als u met minderjarige kinderen reist. Zij hebben een eigen reisdocument nodig, zij mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. De Koninklijke Marechaussee voert namelijk uitgebreide controles uit i.v.m. mogelijke internationale kinderontvoeringen. Heeft u het gezamenlijke gezag, of heeft u geen gezag, dan kunt u dit formulier gebruiken om te laten zien dat u toestemming heeft van de personen die het gezag hebben over het kind, om met het kind naar het buitenland te reizen. Op de website van de Rijksoverheid kunt u hier meer informatie over vinden.